לזניה כשרה לפסח
הלזניה לא יוצאת מהתפריט בפסח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- מצות לפי גודל התבנית
- 1 גבינה לבנה רכה
- ו גביע קוטג'
- כוס גבינה צהובה
- מלח
- פלפל שחור
רוטב:
- רסק עגבניות אחד
- שום כתוש
- פפריקה מתוקה
- אורגנו
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל הגבינות יחד.
-
02.
שמים בסיר עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ושום כתוש, מבשלים הכול יחד. הרוטב נעשה סמיך מאוד, ניתן להוסיף מים.
-
03.
מניחים מצות בתבנית, רצוי פיירקס. יוצקים חצי מכמות הגבינה ואז יוצקים מעט רוטב.
-
04.
מניחים שוב שכבת מצות ושוב גבינה ושוב מעט רוטב.
-
05.
לבסוף מניחים שכבת מצות אחרונה ויוצקים את כל הרוטב על המצות. ניתן לפזר גבינת פרמזן. מכניסים לתנור, עד שהרוטב והגבינה מבעבעים.
-
06.
מקררים מעט ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים