לזניה טבעונית "לבנה" עם ברוקולי ותרד | השף הלבן

לזניה טבעונית "לבנה" עם ברוקולי ותרד

מאכל איטלקי אהוב, מנחם ומשביע, בגרסה טבעונית ו"לבנה" – נטולת רוטב עגבניות אבל, בשדרוג ירוק ובריא של ברוקולי ותרד. מתכון נהדר של אולגה טוכשר

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה טבעונית
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 8-10:

תוספות:
  • מעט שמן זית
  • 1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
  • 1 שקית (200 גרם) עלי תרד
  • מלח, פלפל שחור, מעט כמון
לרוטב "גבינה" לבן:
  • 120 גרם (1 כוס) קשיו מושרים במשך 4 שעות לפחות ומסוננים
  • 720 מ”ל (3 כוסות) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE
  • 45 גרם (4.5 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 שיני שום
  • 2 כפיות שמן זית
  • 3/4 כפית מלח, או לפי הטעם
לציפוי:
  • 1 חופן פירורי לחם
  • 2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
הגשה:
  • עלי בזיליקום טריים
בסיס:
  • 12-15 דפי לזניה מוכנים לשימוש
גודל תבנית: תבנית מלבנית 22 על 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות את התבנית.

  • 02.

    מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומאדים את התרד והברוקולי במשך 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהתרד מוריד את הנפח, והברוקולי מתחיל להתרכך.  מתבלים, מעבירים למסננת וסוחטים את הנוזלים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מכינים את רוטב "הגבינה": שמים את כל מרכיבי המתכון לבלנדר חזק וטוחנים לתערובת נוזלית אחידה, ללא חתיכות האגוזים. יוצקים אותה לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך כ-2-3 דקות, או עד שמתקבל רוטב סמיך במרקם גבינה מותכת.  טועמים ומתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מהרוטב לתחתית התבנית ומשטחים.

  • 05.

    מניחים מעל 3 דפי לזניה, אחד ליד השני (במידת הצורך מקצרים אותם טיפה כדי שיתאימו לגודל התבנית).

  • 06.

    יוצקים מעל חלק מהרוטב ומשטחים עד לכיסוי הדפים. סוחטים שוב את התרד והברוקולי ומסדרים מעל הרוטב. מסדרים מעל עוד 3 דפי לזניה ורוטב מעל.  חוזרים חלילה עד שהרוטב נגמר.

  • 07.

    מפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם ושמרי הבירה ואופים כ-25-30 דקות, או עד שהלזניה מתחילה להשחים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מפזרים עוד קצת שמרי בירה ועלי בזיליקום טריים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.