קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע | השף הלבן

קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע

ממולאים טבעוניים נפלאים המוגשים עם מטבל סויה משגע

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים ממולאים באורז עם צנוברים ונענע
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10-12 יחידות:

  • 10-12 קישואים עגולים
  • מלח, פלפל
למילוי:
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס אורז שטוף
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמיר קצוץ
  • 4 כפות נענע קצוצה או 2 כפות נענע יבשה
  • 2 כפות חמוציות קצוצות (לא הכרחי)
  • 1 כוס מים רותחים
לבישול:
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • להגשה: 1 גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים את כיפת הקישאים ושומרים אותה בצד. בעזרת כף פריזאית או כפית מרוקנים אותם אך משאירים קליפה ושוליים בעובי 3/4 ס"מ. את תוכן הקישוא קוצצים דק.

  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים מחבת, קולים כדקה את הצנוברים (נזהרים שלא יחרכו) ומוציאים לצלחת. מוסיפים למחבת שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את תוכן הקישואים ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים שום, אורז מלח ופלפל ומטגנים כדקה. מוסיפים את יתר המרכיבים מערבבים ומבשלים את שכל המים נספגים והאורז עשוי חלקית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    שמים בסיר גדול מיץ לימון ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את סירות הזוקיני, ממלאים במילוי האורז ומניחים בסיר. מוסיפים מים רותחים כך שיגיעו עד 3/4 גובה הקישוא. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כ 30-40 דקות עד שהקישואים והאורז רכים. מגישים עם של מעדן סויה BIO בטעם טבעי.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.