ארטישוק ממולא בפטריות, אגוזים וגבינות
מנה ראשונה מרשימה ומלאה בטעמים. לארוחות חג וארחות חגיגיות
המרכיבים ל10 מנות:
- שקית תחתיות ארטישוק קפוא או טרי
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 2 בצלים
- 1 שקית פרורי לחם רגילים (לא זהב)
- 100 גרם אגוזי מלך או פקאן
- 100 גרם גבינת גלעד
- 100 גרם גבינת גליל
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 15%
- 1 כוס חלב
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- קורט מוסקט
- קורט פלפל שחור
- מלח
- 3 ביצים
- קמח לקימוח הארטישוקים
- שמן לטגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים בצל לקוביות גסות, חותכים פטריות כולל הרגל גם כן לקוביות גסות. מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן על אש קטנה עד שהפטריות מתרככות. ממליחים מפלפלים ומוסיפים אגוז מוסקט תוך כדי. מסירים מן האש ומניחים להצטנן.
-
02.
מאדים את הארטישוק עד שנעשה אל דנטה (חצי עשוי) ומצננים מיד עם קוביות קרח שלא ימשיך להתבשל.
-
03.
קולים על מחבת את האגוזים מצננים.
-
04.
במטחנת הבשר עם החורים הגדולים מעבירים את כל המצרכים: פטריות, בצל, אגוזים, 50 גר' גבינת גלעד ו-50 גר' גבינת גליל. מוסיפים לעיסה פרורי לחם ומערבים עד שמתקבלת עיסה לחה אך לא רטובה שאפשר לצור ממנה כדורים בקלות. ממלאים את הארטישוק ומהדקים היטב את העיסה לתוך הארטישוק - מתקבלת צלחת ארטישוק עם בטן עגלגלה. טובלים בקמח וביצה ומטגנים כמו שניצל עד שהעיסה מקבלת צבע זהוב. מוציאים מקפידים להניח על נייר סופג כשהתחתית למטה. הכנת רוטב כמו בשמל
-
05.
מרתיחים חלב ושמנת מתוקה.
-
06.
מביאים לרתיחה עדינה ביותר ומוסיפים אבקת מרק פטריות וטורפים כל העת עד שמסמיך מעט. הגשה
-
07.
מסדרים הארטישוקים בצלחת הגשה נאה.
-
08.
יוצקים את הרוטב מעל.
-
09.
מוסיפים את יתרת הגבינה כשהיא מרוסקת ומכניסים לתנור בחום של 160 לעשרים דקות.
-
10.
מגישים חם ולפני ההגשה יוצקים עוד מעט רוטב על הארטישוקים.