שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן עשירה בטעמים | השף הלבן

שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן עשירה בטעמים

במקום השקשוקה המסורתית, נהנים משקשוקה ירוקה המבוססת על עלי תרד עם נגיעות גבינות עמק ופרמזן.

מאת: שף אבי ביטון עבור xenon
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן עשירה בטעמים

המרכיבים ל4-5 מנות:

  • 400 גרם עלי תרד או חצי שקית מדליוני תרד "סנפרוסט"
  • 3 כפות שמן זית או 25 גרם חמאת "תנובה"
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1/2 חבילת פתיתי גבינת "עמק" למאפים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 5 ביצים טריות
להגשה:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    במידה ומדובר בעלי תרד טריים, חולטים אותם בקערה עמוקה עם מים רותחים במשך כשתי דקות, מסננים וחותכים גס. (במידה ומדובר בעלי תרד של "סנפרוסט", אין צורך)

  • 02.

    מחממים במחבת עמוקה שמן או חמאה ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים כדקה על להבה גבוהה.

  • 04.

    מוסיפים את עלי התרד למחבת ובוחשים.

  • 05.

    מחלישים את האש ללהבה בינונית ומפזרים פתיתי גבינת עמק.

  • 06.

    בעזרת כף עץ יוצרים גומות בתבשיל ומוסיפים את הביצים. יש להשתדל לא "לשבור" את החלמון.

  • 07.

    מכסים את המחבת במכסה ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, עד שהביצים מוכנות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מכבים את האש ומפזרים מעל גבינת פרמזן ופטרוזיליה קצוצה. הצעת הגשה מושחתת במיוחד: מפזרים מעל מחית פטריות כמהין. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(158)