שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן עשירה בטעמים
במקום השקשוקה המסורתית, נהנים משקשוקה ירוקה המבוססת על עלי תרד עם נגיעות גבינות עמק ופרמזן.

המרכיבים ל 4-5 מנות:
- 400 גרם עלי תרד או חצי שקית מדליוני תרד "סנפרוסט"
- 3 כפות שמן זית או 25 גרם חמאת "תנובה"
- בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 1/2 חבילת פתיתי גבינת "עמק" למאפים
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 5 ביצים טריות
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
במידה ומדובר בעלי תרד טריים, חולטים אותם בקערה עמוקה עם מים רותחים במשך כשתי דקות, מסננים וחותכים גס. (במידה ומדובר בעלי תרד של "סנפרוסט", אין צורך)
-
02.
מחממים במחבת עמוקה שמן או חמאה ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
-
03.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים כדקה על להבה גבוהה.
-
04.
מוסיפים את עלי התרד למחבת ובוחשים.
-
05.
מחלישים את האש ללהבה בינונית ומפזרים פתיתי גבינת עמק.
-
06.
בעזרת כף עץ יוצרים גומות בתבשיל ומוסיפים את הביצים. יש להשתדל לא "לשבור" את החלמון.
-
07.
מכסים את המחבת במכסה ומבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות, עד שהביצים מוכנות.
טיימר מופעל
-
08.
מכבים את האש ומפזרים מעל גבינת פרמזן ופטרוזיליה קצוצה. הצעת הגשה מושחתת במיוחד: מפזרים מעל מחית פטריות כמהין. בתאבון!