רוסטביף של כף עגל על לביבות בטטה
רוסטביף עשוי מכף, פרוס ומונח על לביבת בטטה. רוטב מעושן ועלי אורגנו טריים משלימים למנה מנצחת

המרכיבים ל 4-6:
- נתח כף עגל טרי "אדום אדום" במשקל 2 ק"ג
- 6 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 2 ענפי טימין (קורנית) טרי (העלים בלבד)
- 12 שיני שום שלמות
- 1 בטטה גדולה קלופה ומגוררת גס (או 2 בטטות בינוניות)
- 1 בצל גדול קצוץ מטוגן
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 2 תפוחי אדמה
- חופן עירית קצוצה
- שמן לטיגון
- 4 כפות רוטב ברביקיו
- 2 כפות סילאן תמרים
- 4 כפות צ'ילי מתוק
- כפית מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 שיני שום כתוש
- עלי אורגנו טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200 מעלות), מעסים את הנתח בשמן הזית ומתבלים במלח, פלפל וטימין. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים כ- 12 חתכים מכל צידי הנתח ונועצים את שיני השום בתוכם.
-
02.
מניחים את הנתח על רשת שמתחתיה תבנית עם מעט מים וצולים בתנור כ- 20 דקות. פותחים את דלת התנור למס' דקות לצינון קל ומנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וצולים למשך שעה ו- 20 דקות נוספות. במידה והנתח משחים ניתן להניח מעליו יריעת ניר כסף.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד לתערובת אחידה. מחממים שמן בגובה
-
04.
5 ס"מ במחבת טפלון, ובעזרת כף מפזרים את התערובת במחבת ליצירת לביבה, משטחים מעט ומטגנים עד להשחמה משני צידי הלביבה (הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים לטיגון צד שני). מספיגים בניר סופג.
-
05.
מוציאים מהתנור, מאפשרים לנתח לנוח כ- 15-20 דקות ופורסים לפרוסות דקות. להגשה:
טיימר מופעל
-
06.
מסדרים מעל הלביבה פרוסות דקות של הבשר. מעל עלי אורגנו טרי ומזלפים מהרוטב. את שאר הרוטב מגישים לצד הצלחת. הצעת הגשה נוספת: לביבות אישיות לפי מס' הסועדים, ההגשה כנ"ל.