פסטל דה נאטה
מאפה מתוק שמקורו בפורטוגל וישדרג לכם כל אירוח! מתכון מעולה למאפה בצק עלים במילוי קרם וניל עשיר שלא ניתן לעמוד בפניו

המרכיבים ל 12-14 יחידות:
- 1 חבילה (1 קילו) בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 3 ו-½ כוסות (840 מ"ל) חלב תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית או תכולת מקל וניל
- 3 חלמונים
- 3 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר את החלב, השמנת, תמצית הווניל והסוכר עד לרתיחה ומסירים מהאש.
-
02.
מערבבים בקערה את הקורנפלור עם 3 כפות מים ומוסיפים את החלמונים, טורפים יחד בעזרת מטרפה.
-
03.
יוצקים מעט מהחלב והשמנת החמים אל תערובת החלמונים ובוחשים במהירות.
-
04.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הסיר, בוחשים באופן תמידי עד לאיחוד התערובת ומחזירים את כל תכולת הקערה אל הסיר.
-
05.
מחממים על להבה נמוכה ובוחשים ללא הפסקה עד לקבלת קרם סמיך. מצננים מעט.
-
06.
פורסים את בצק העלים וקורצים עיגולים בקוטר גדול מעט מקוטר תבנית שקעים.
-
07.
מניחים כל עיגול בצק בתבנית השקעים וממלאים בקרם.
-
08.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות עד שחלקו העליון של הקרם משחים.
טיימר מופעל
-
09.
בתאבון!