"סושי" טורטייה מגולגלת
כמה קל להכנה, ככה טעים ומרשים.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8 רולים:
- 8 טורטיות גדולות
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון חלפיניו
- 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן השף הלבן
- 1 כוס (100 גרם) פתיתי בולגרית - חדש מפיראוס
- 150 גרם (1/2 1 כוסות) גליל - רוקפור תנובה או גבינת חמד פיראוס מפוררת
לאנטיפסטי:
- 2 קישואים פרוסים לאורכם
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים כתומים חתוכים לרצועות
- 4 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף מלח גס
- לציפוי:
- 2 כוסות (200 גרם) פירורי פנקו
- 2 כפות שמן
- 100 גרם חמאה מלוחה תנובה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-210 מעלות במצב גריל. מפזרים את הירקות בתבנית בשכבה אחת, מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח הגס. צולים 12-8 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. מצננים כ-10 דקות ומעבירים למקרר.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את פירורי הפנקו עם השמן, משטחים בתבנית וקולים 7-6 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מורחים פס של גבינת שמנת במרכז אחת מהטורטיות, מניחים מעליה מהאנטיפסטי ומפזרים פרמזן, פתיתי בולגרית ורוקפור. מקפלים את שולי הטורטייה מימין ומשמאל ומגלגלים לרול. יוצרים באותו אופן רולים נוספים.
-
04.
מברישים את הטורטיות בחמאה המלוחה המומסת וטובלים בפירורי הפנקו. פורסים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים