לביבות תירס, פלפלים וגבינת חמד
לביבות כיפיות במיוחד שגם ילדים יאהבו. מעולות לבראנץ' או לפיקניק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 15-20 יחידות:
- 1.5 כוסות גרגירי תירס "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים
- 1 גמבה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1/2 חבילת גבינת חמד 5% "פיראוס", מגוררת גס
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 2 כפות עלי אורגנו קצוצים
- מלח, פלפל
- 2 ביצים טרופות
- 1/3 כוס יוגורט עזים "פיראוס" או חלב תנובה
- 1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
- 1/3 כוס קמח לבן, כוסמין מלא או ללא גלוטן
- שמן לטיגון
- להגשה: יוגורט עיזים לשתיה פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל מרכיבי הלבבות למעט הקמח, לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים. הסמיכות צריכה להיות כמו של פנקיק - אם צריך מוסיפים מעט קמח.
-
02.
מכינים צלחת עם נייר סופג ומחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצקים למחבת כף אחר כף מהעיסה. מטגנים 2-3 דקות עד השחמה, הופכים את הלביבות ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוציאים לצלחת. מגישים מיד לצד יוגורט.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים