לביבות כרובית וגבינת חמד
לביבות אפויות מעולות, שבהן גרעיני החמנייה משתלבים נפלא.
המרכיבים ל26 לביבות:
- 2 כרובית בינוניות (משקל כולל ברוטו 2 ק"ג), מאוד טריות ויפות
- 2 כפות חומץ טבעי 5% – להשריית הכרוביות
- מלח אטלנטי
- 1 חב' (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- 100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
- אפשרות: 1/2 כוס (60 גרם) גרעיני חמנייה טבעיים קלופים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קערת מים גדולה ובה 2 כפות חומץ טבעי. מפרקים כרוביות לפרחים קטנים ושמים במים למשך חצי שעה. שוטפים היטב ומסננים.
-
02.
מכינים סיר בינוני-גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים רותחים ממש ויש בעבוע רציני מוסיפים את פרחי הכרובית. מביאים לרתיחה (ללא כיסוי), מנמיכים את האש ומבשלים עוד דקה, ללא כיסוי. מסננים ומשאירים במסננת להגרת נוזלים.
-
03.
מחממים תנור ל -175 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בשני ניירות אפייה. משמנים את הניירות ב-2 כפות שמן זית לכל נייר, בעזרת מברשת סיליקון.
-
04.
במעבד מזון בעל להב פלדה מרסקים גבינת חמד לעיסה חלקה ואחידה.
-
05.
מוסיפים את הכרובית המבושלת ומסוננת למעבד המזון ומרסקים לקבלת עיסה אחידה. טועמים וממליחים מעט (זהירות, הגבינה מלוחה!).
-
06.
מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לאיחוד.
-
07.
מוסיפים קמח ומעבדים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. אם לא נרתעים מביצה חיה, טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים גרעיני חמנייה ומערבבים בעזרת מרית לפיזור אחיד.
-
08.
נוטלים כף גדושה מהתערובת ושמים על הנייר המשומן. מפזרים כך כ-13 תלוליות בכל תבנית, מכניסים כל תבנית לחוד למרכז התנור ואופים במשך 15 דקות. הופכים בעזרת מרית, משטחים בעדינות ואופים עוד 15 דקות. מוציאים ומגישים. ממשיכים כך עם התבנית השנייה.
טיימר מופעל