טומטוקפטאדס - לביבות עגבניות ופטה כבשים | השף הלבן

טומטוקפטאדס – לביבות עגבניות ופטה כבשים

כמעט מכל ירק אפשר להכין לביבות ולמרות שלנו זה חידוש, היוונים מכינים לביבות גם מעגבניות. ומתברר שמדובר בשילוב טעים להפליא.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טומטוקפטאדס - לביבות עגבניות ופטה כבשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל25 לביבות:

  • 8 עגבניות
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף, קצוץ
  • 200 גרם גבינת פטה כבשים 5% או 20% פיראוס, מפוררת במזלג
  • 1 כוס קמח + לפי הצורך
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף אורגנו יבש קצוץ
  • 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • לטיגון: שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את העגבניות ומוציאים את השחלות עם הנוזל (ככל האפשר. קוצצים ושמים בקערה. מצרפים את יתר המרכיבים לקערה ומערבבים. אם התערובת רטובה מידי מוסיפים עוד 1-2 כפות קמח.

  • 02.

    מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק. בכפות ידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת מצופה נייר סופג. מגישים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)