מתכון לטמפורה
המתכון הקלאסי לבלילת טמפורה, ליצירת ארוחה טעימה של ירקות מטוגנים בטמפורה. מתאימים כתוספת לכל ארוחה.
המרכיבים ל6-4 מנות:
- 150 גרם קמח מנופה היטב
- 1 כוס סודה קרה (כוס=250 מ"ל)
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים היטב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה, ייתכן ויישארו מעט גושים קטנטנים שאינם מפריעים לטיגון.
-
02.
ניתן להשתמש כמעט בכל סוג של ירק כדי לטגן אותו בציפוי טמפורה, אם כי רצוי להשתמש בירקות מעט קשים ויציבים דוגמת פלפלים, גזר, ברוקולי, כרובית, אספרגוס, פטריות, בצל, קישואים וכיו"ב. על הירקות להיות חתוכים כך שיהיה נוח להכניסם לפה. לאחר הטיגון הופכת הבלילה לשחומה ופריכה והירקות שבתוכה כמעט ואינם מאבדים מצבעם ומטעמם המקורי.
הידעת?
יש מטוגן, ויש טמפורה. שיטת הטיגון היפנית כבשה את העולם בעשורים האחרונים והפכה למושג נפוץ בכל המערב. שיטת טיגון זו נקראת בעברית "בצק בירה" או "בצק מטוגן" והיא מאפשרת לטגן הכל, החל מירקות, דרך בשר ועד פירות ים. אם אתם מחפשים מתכון קל ונוח להכנת מנות טמפורה במטבח הפרטי שלכם, יש לכם מזל. לקראת החורף הבאנו לכם מתכון קלאסי לבלילת טמפורה, ליצירת ארוחה טעימה של ירקות מטוגנים בטמפורה. מתאימים כתוספת לכל ארוחה.