ביצה בקן טבעונית עם רוטב עגבניות פלפלים וטופו פיקנטי
גיוון מעולה לארוחת הערב. הלחמניה שסופגת את רטבי התבשיל היא בונוס.

המרכיבים ל 6:
- 6 לחמניות עגולות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות חתוכות או 6 עגבניות קצוצות
- 1 כפית תימין
- מלח, פלפל
- 1 טופו בטעם פיקנטי "תנובה", חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ושום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים עגבניות תימין, מלח ופלפל ומבשלים כ 5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ו 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים טופו ומערבבים.
טיימר מופעל
-
02.
חורצים עיגול על פני כל לחמניה כך שנשארים שוליים ומוציאים את תוך הלחמניה. ממלאים ברוטב העגבניות-פלפל-טופו ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 10-15 דקות עד הזהבה. בנתיים מערבבים את מרכיבי ההברשה.
טיימר מופעל
-
03.
כשהלחמניות הממולאות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים בתערובת שמן הזית ומגישים.