"ביצה בקן" טבעונית עם רוטב עגבניות, פלפלים וטופו פיקנטי | השף הלבן | השף הלבן

ביצה בקן טבעונית עם רוטב עגבניות פלפלים וטופו פיקנטי

גיוון מעולה לארוחת הערב. הלחמניה שסופגת את רטבי התבשיל היא בונוס.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 6 לחמניות עגולות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות חתוכות או 6 עגבניות קצוצות
  • 1 כפית תימין
  • מלח, פלפל
  • 1 טופו בטעם פיקנטי "תנובה", חתוך לקוביות קטנות
להברשה:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק-דק
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ושום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים עגבניות תימין, מלח ופלפל ומבשלים כ 5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ו 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים טופו ומערבבים.   

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

      חורצים עיגול על פני כל לחמניה כך שנשארים שוליים ומוציאים את תוך הלחמניה. ממלאים ברוטב העגבניות-פלפל-טופו ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 10-15 דקות עד הזהבה. בנתיים מערבבים את מרכיבי ההברשה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    כשהלחמניות הממולאות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים בתערובת שמן הזית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(11)