ביצה בקן טבעונית עם רוטב עגבניות פלפלים וטופו פיקנטי
גיוון מעולה לארוחת הערב. הלחמניה שסופגת את רטבי התבשיל היא בונוס.
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 6 לחמניות עגולות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות חתוכות או 6 עגבניות קצוצות
- 1 כפית תימין
- מלח, פלפל
- 1 טופו בטעם פיקנטי "תנובה", חתוך לקוביות קטנות
להברשה:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק-דק
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים פלפלים ושום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים עגבניות תימין, מלח ופלפל ומבשלים כ 5 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ו 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים טופו ומערבבים.
טיימר מופעל
-
02.
חורצים עיגול על פני כל לחמניה כך שנשארים שוליים ומוציאים את תוך הלחמניה. ממלאים ברוטב העגבניות-פלפל-טופו ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 10-15 דקות עד הזהבה. בנתיים מערבבים את מרכיבי ההברשה.
טיימר מופעל
-
03.
כשהלחמניות הממולאות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים בתערובת שמן הזית ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים