אומלט מנגולד, תרד וגבינות
מנה שתרצו להכין שוב ושוב
המרכיבים ל6 מנות:
- 1/2 קילוגרם תרד טרי
- 1/2 קילוגרם עלי מנגולד
- 5 ביצים
- 150 גר' גבינה קשקבל מגורדת
- 150 גר' גבינה פתה כבשים
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 שיני שום כתושים
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 4 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מנקים את התרד והמנגולד (בלי הגבעולים הלבנים) וחותכים לרצועות דקות.
-
02.
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות מהשמן והבצלים מטגנים עד שהבצלים שקופים.
-
03.
מוסיפים את השום ורצועות העלים ומערבבים עם כף עץ 2 3 דקות, מעבירים את הירקות למסננת.
טיימר מופעל
-
04.
בקערה גדולה טורפים את הביצים רק עד לאיחוד החלבונים והחלמונים.
-
05.
מוסיפים את המלח, פלפל, אגוז מוסקט, קשקבל, שמנת, פטה מפוררת והירקות (אחרי ניקוז הנוזלים) ומערבבים בעזרת כף עץ.
-
06.
מחממים מחבת בקוטר 24 על להבה בינונית.
-
07.
מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות. מעבירים את תכולת הקערה למחבת החמה מנמיכים את עוצמת הלהבה מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות עד שהשולים זהובים ופניה יציבים לגמרי.
טיימר מופעל
-
08.
בזמן שהאומלט מתבשל מדליקים את התנור במצב גריל בחום גבוה.
-
09.
מסירים את המכסה ומניחים את המחבת מתחת לגריל ל-1-2 דקות, רק עד שמתקבל גוון זהוב עמוק
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהתנור, מניחים לצינון קל ומגישים.
-
11.
אפשר גם לאכול קר.