אגז בנדיקט זריז – בריוש, בשמל וביצה עלומה
גרסה נהדרת לאגז בנדיקט הקלאסי. פינוק בוקר נפלא שמכינים בקלות ותמיד קוצר מחמאות
המרכיבים ל4 מנות:
- 200 גרם תרד טרי (ניתן להשתמש גם במדליוני תרד "סנפרוסט")
- 1 כף חמאת "תנובה"
- מלח פלפל ואגוז מוסקט
- 4 פרוסות עבות של חלה או בריוש
- 1/3 כוס חומץ
- 4 ביצים
- 20 גרם חמאה תנובה
- 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% שומן תנובה
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח
-
02.
ובוחשים לעיסה.
-
03.
מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את
-
04.
השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
05.
מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש
-
06.
ומצננים.
-
07.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מחממים במחבת חמאה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקפיצים את התרד עד שהוא "עייף".
-
08.
מניחים בתבנית את פרוסות החלה או הבריוש ועליהן כף בשמל וקולים בתנור כ 5 דקות עד הזהבה. מניחים בצלחות ומניחים על כל פרוסה 1/4 מכמות התרד.
טיימר מופעל
-
09.
מכינים את הביצים: מרתיחים שבע מים בסיר וכשרותח מוסיפים חומץ. שוברים ביצה לקערית. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במרכז סיר המים ומחליקים אל המערבולת את הביצה ל 3-4 דקות בישול. מוציאים את הביצה בכף מחוררת ומניחים על התרד.
טיימר מופעל
-
10.
חוזרים על הפעלות עם יתר הביצים. יוצקים על כל ביצה את יתרת הבשמל ומגישים.