תבשיל טופו וירקות על פיתה קלויה - טבעוני וטעים! | השף הלבן

תבשיל טופו, תרד ועגבניות טבעוני על פיתה קלויה עם טחינה

ארוחה טבעונית מהירה הכנה ומלאה בדברים טובים המוגשת על מצע פיתה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל טופו, תרד ועגבניות טבעוני על פיתה קלויה עם טחינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם פיקנטי או טבעי "סויה תנובה", חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מר
  • 4 שיני שום
  • 1/2 שקית (400 גרם) תרד סנפרוסט
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 4 עגבניות קצוצות
  • 2 פיתות חצויות
לרוטב:
  • 3 כפות טחינה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מים לפי הצורך
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים בקערית את מרכיבי הרוטב עד שאחיד. מחממים כף שמן זית במחבת ומשחימים את קוביות הטופו כדקה מכל צד. מוציאים לצלחת.

  • 02.

    מוסיפים למחבת כף שמן נוספת ואת השום ומטגנים חצי דקה. בטרם השום מתחיל להשחים מוסיפים את התרד ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים בצל ירוק, פטרוזיליה תבלינים ועגבניות ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כ 1/4 כוס מנוזלי סינון התרד, מכסים ומבשלים 5 דקות (אם צריך מוסיפים עוד קצת נוזלים). טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מברישים את הפיתות בשמן זית וקולים בטוסטר או על פלנצ'ה חמה. להרכבת המנה מניחים בכל צלחת חצי פיתה קלויה, עליה עורמים 1/4 מתבשיל התרד-עגבניות, ו- 1/4 מהטופו. מזלפים רוטב טחינה ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(0)