שקשוקת טופו, פלפלים ותרד - טבעונית וטעימה! | השף הלבן

שקשוקת טופו, פלפלים ותרד

הגרסה הטבעונית לשקשוקה עם רוטב עגבניות, פלפלים ותרד, שכיף לנגב עם חלה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקת טופו, פלפלים ותרד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילת טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש במגבות נייר מעודפי נוזלים, חתוך לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ
  • 4 שיני שום
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות שלמות קלופות
  • 100 גרם תרד שטוף, קצוץ גס
  • להגשה: פטרוזליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת נון-סטיק ומטגנים את קוביות הטופו מכל צידיהן עד הזהבה. מוציאים לצלחת. לא מכבים את האש.

  • 02.

    שמים את הבצל במחבת ומטגנים 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, פלפלים ותבלינים ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים עגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים כ 20 דקות. בעזרת כף עץ מועכים את העגבניות השלמות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים טופו ותרד, מערבבים ומבשלים כ 5 דקות נוספות עד שהתרד מבושל. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם עם חלה או לחם טרי.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.