רצועות טופו וירקות אפויים - מתכון בסגנון איטלקי | השף הלבן

רצועות טופו וירקות אפויים בסגנון איטלקי

מתחילים את הארוחה כמו שצריך עם מנת ירקות אפויים בתנור בתוספת טופו ורוטב עגבניות

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה בטעם בזיליקום
  • 1 חציל ארוך ודק
  • 1 זוקיני גדול
  • 1 פלפל שושקה צהוב או אדום
  • 1 בצל סגול
  • 1-2 עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום טריים
לרוטב:
  • 400 גרם (כ-2 כוסות) עגבניות מרוסקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גדושה אורגנו יבש
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
גודל תבנית: תבנית בגודל 17X27 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    חוצים את הטופו ופורסים לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ.

  • 03.

    פורסים את הירקות לעיגולים באותו עובי.

  • 04.

    מסדרים את פרוסות הטופו והירקות לסירוגין בתבנית כשהן נשענות זו על זו.

  • 05.

    מברישים או מזלפים שמן זית מלמעלה ואופים בתנור 45 דקות עד שעה, עד שכל הירקות רכים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתבנית או לצד פולנטה רכה, אורז או קינואה. מעטרים בעלי בזיליקום טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.