קדירת ירקות שורש עם קציצות טופו ועדשים
תבשיל טבעוני ביתי חם ועשיר של ירקות שורש וקציצות טופו ברוטב חמצמץ ואפילו ללא גלוטן!
המרכיבים ל6-8:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים גס
- 1 ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות
- 2 גזרים קלופים פרוסים
- 2 ארטישוק ירושלמי קלוף חתוך לרבעים
- 3-4 תפוחי אדמה קטנים חצויים או חתוכים לרבעים
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח פלפל
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 לימון - קליפה מגוררת+1/4 כוס מיץ
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 בצל קטן קלוף
- 1 חבילה (300 גרם) טופו ALTERNATIVE טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1/2 כוס עדשים סנפרוסט
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 3 שיני שום
- 1/4 כוס פטרוזיליה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1/4-1/2 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הקציצות: שמים את מרכיבי הקציצות למעט המים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת קצוצה דק דק. מוסיפים 1/4 כוס מים ומעבדים עיבוד קצר. בודקים אם אפדר ליצור מהתערובת קציצה. אם היא יבשה או פירורית מידי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים. מכסים ושמים במקרר לחצי שעה. בנתיים מכינים את התבשיל.
-
02.
מחממים שמן ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים ארטישוק, תפוח אדמה ושום ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ורורבום ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד כיסוי הירקות, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהירקות רכים וחלק מהנוזלים מתאדים. מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון וכוסברה ומבשלים שתי דקות נוספת בסיר גלוי.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים בידיים קציצות בגודל כדור פינג פונג (אפשר קטנות יותר או גדולות יותר -איך שאוהבים) ומטגנים משני הצדדים 2-3 דקות עד השחמה. מגישים בצלחת עמוקה - יוצקים על הקציצות מנוזלי התבשיל ומגישים לצידן את ירקות השורש.
טיימר מופעל