קאונופידי טיגניטס – קציצות כרובית ופטה כבשים
קציצות נהדרות, פריכות מבחוץ, רכות מתקתקות-מלוחות בזכות השילוב של כרובית ופטה. מעולות לפיקניק ועובדות מצוין גם בכריך
צילום: נעמה רן
- 1 ראש בינוני של כרובית נקיה מופרדת לפרחים
- 2 ביצים
- 1/4 כוס חלב "תנובה"
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות בצל ירוק קצוץ
- מלח, פלפל
- 100 גרם גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס", מפוררת
- שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר את פרחי הכרובית, יוצקים מים רותחים עד 1/3 גובהם, מכסים ומבשלים על להבה גבוהה כ 10-12 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים היטב ומצננים. טוחנים במעבד מזון בפולסים כך שהכרובית קצוצה או מגררים במגררת גסה.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים בקערה ביצים וחלב, מוסיפים את יתר המרכיבים למעט כרובית ופטה וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים כרובית ופטה ומערבבים עד פיזור אחיד.
-
03.
מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת. מניחים כף גדושה של עיסת הכרובית ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמשחים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד צזיקי.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים