פאי רועים צמחוני עם תפוחי אדמה ופטריות
ארוחת צהריים צמחונית בקלי קלות! ככה תכינו פאי רועים עשיר עם פטריות וגבינות במקום בשר. ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה

המרכיבים ל 6:
- 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
- 1 בצל קצוץ
- 1.5 כוסות של פטריות שמפיניון קצוצות
- 250 מ"ל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט אגוז מוסקט
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 כוס ירק קצוץ – פטרוזיליה / כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מניחים שמן זית ובצל, מוסיפים חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ופפריקה ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והירק הקצוץ ומסירים מהאש.
-
02.
מסדרים את תכולת המחבת בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
-
03.
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה לפירה חלק.
-
04.
מחממים את השמנת לבישול עם חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ואגוז מוסקט.
-
05.
שופכים את השמנת החמה על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים לתערובת פתיתי מוצרלה ומערבבים היטב.
-
07.
מורחים את תערובת תפוחי האדמה על הפטריות ואופים כ- 30 דקות עד השחמה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
טיימר מופעל