פאד קפאו טופו של רון יוחננוב
המנה הכי אהובה בתאילנד בגרסה צמחונית נהדרת. רון יוחננוב במתכון לפאד קפאו מטופו שאתם חייבים לנסות!
פרווה
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל2 מנות:
מצרכים
- 3 כפות שמן קנולה
- 300 גרם טופו טבעי של תנובה אלטרנטיב
- 3-4 שיני שום כתושות
- 2 סמ ג'ינג'ר מגורד
- חופן עלי בזיליקום או כוסברה (אפשר גם וגם)
- 1 בצל בינוני מקולף, וקצוץ דק
- 1 צ'ילי חריף - לא לוותר! זה מתאזן עם הרטבים
לתיבול
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 3-4 כפות צ'ילי מתוק
- 2-3 כפות סילאן
- מלח / פלפל שחור אם עדין לא חריף או מלוח לכם
להגשה
- 2 ביצי עין
- כוסברה טרייה קצוצה דק
- בוטנים מטוגנים וגרוסים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
לפני הכול מעמידים סיר אורז לבן לפי הוראות על האריזה.
-
02.
מוציאים את הטופו מהאריזה ובעזרת הידיים מפוררים לפירורים.
-
03.
במחבת רחבה או ווק מחממים שמן, מוסיפים את הבצל, צ'ילי, ג'ינג'ר, שום ובזיליקום ומאדים.
-
04.
מוסיפים את הטופו המפורר ומקפיצים מעט עד שמזהיב.
-
05.
שופכים פנימה את הרטבים ומערבבים היטב.
-
06.
מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית.
טיימר מופעל
-
07.
אם רוצים יותר רוטב, אפשר להוסיף חצי כוס מים רותחים.
-
08.
במידת הצורך - מתקנים תיבול.
-
09.
מגישים חם על אורז לבן ומעל הכל ביצת עין, בוטנים מטוגנים וכוסברה טרייה. בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים