פאד קפאו טופו של רון יוחננוב | השף הלבן

פאד קפאו טופו של רון יוחננוב

המנה הכי אהובה בתאילנד בגרסה צמחונית נהדרת. רון יוחננוב במתכון לפאד קפאו מטופו שאתם חייבים לנסות!

מאת: רון יוחננוב
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאד קפאו טופו של רון יוחננוב
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל2 מנות:

מצרכים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 300 גרם טופו טבעי של תנובה אלטרנטיב
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 2 סמ ג'ינג'ר מגורד
  • חופן עלי בזיליקום או כוסברה (אפשר גם וגם)
  • 1 בצל בינוני מקולף, וקצוץ דק
  • 1 צ'ילי חריף - לא לוותר! זה מתאזן עם הרטבים
לתיבול
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 3-4 כפות צ'ילי מתוק
  • 2-3 כפות סילאן
  • מלח / פלפל שחור אם עדין לא חריף או מלוח לכם
להגשה
  • 2 ביצי עין
  • כוסברה טרייה קצוצה דק
  • בוטנים מטוגנים וגרוסים (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    לפני הכול מעמידים סיר אורז לבן לפי הוראות על האריזה.

  • 02.

    מוציאים את הטופו מהאריזה ובעזרת הידיים מפוררים לפירורים.

  • 03.

    במחבת רחבה או ווק מחממים שמן, מוסיפים את הבצל, צ'ילי, ג'ינג'ר, שום ובזיליקום ומאדים.

  • 04.

    מוסיפים את הטופו המפורר ומקפיצים מעט עד שמזהיב.

  • 05.

    שופכים פנימה את הרטבים ומערבבים היטב.

  • 06.

    מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    אם רוצים יותר רוטב, אפשר להוסיף חצי כוס מים רותחים.

  • 08.

    במידת הצורך - מתקנים תיבול.

  • 09.

    מגישים חם על אורז לבן ומעל הכל ביצת עין, בוטנים מטוגנים וכוסברה טרייה. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)