פאי רועים נסיכת הנילוס - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פאי רועים נסיכת הנילוס

לקחנו את פאי הרועים הקלאסי ושדרגנו אותו: את שכבת הבשר המסורתית מחליפה שכבת דג נסיכת הנילוס מתובלת ומשביעה. מתכון ששווה לשמור!

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי רועים נסיכת הנילוס
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 3-4 מנות:

לפירה:
  • 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים ומבושלים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
למלית:
  • 600 גרם פילה נסיכת הנילוס "דגי תנובה" מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כפות עלי טימין טרי
  • 1/2 כף כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • להברשה: שמן זית
גודל תבנית: תבנית עגולה בינונית עם דפנות גבוהות

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון טוחנים בפולסים את פילה נסיכת הנילוס רק עד לקבלת חתיכות קטנות, אך לא מרוסקות.

  • 02.

    במחבת מניחים שמן זית, שום ואת חתיכות הדג, מטגנים ותוך כדי ערבוב מוסיפים תבלינים יבשים.

  • 03.

    מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, מערבבים ומוסיפים טימין וכוסברה, מבשלים כ- 7 דקות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם שמן זית, מלח ופלפל.

  • 05.

    מניחים את הדג עם הרוטב בתבנית משומנת עם דפנות גבוהות

  • 06.

    מסדרים מעל את הפירה, מיישרים עם מזלג ומברישים עם מעט שמן זית

  • 07.

    אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.