תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה | השף הלבן

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה עדינה

ארטישוק ממולא שיעשה לכם את הסדר

מאת: סנפרוסט ואתר וואלה
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה עדינה
צילום: שני בריל

המרכיבים ל 6:

  • 3 כוסות מים
  • 1 חבילה (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת
  • חופן עלי נענע להגשה (רשות)
  • 2 שקיות (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט
למילוי:
  • 400 גרם בשר טחון טרי (נתחים כמו צוואר או צלעות)
  • 1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
  • 1 כף שטוחה של בהרט
  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
  • 3-2 כפות קמח מצה
  • קורט מלח
לרוטב:
  • 4-3 כפות שמן זית
  • שיניים מ-2 ראשי שום
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • מיץ מ-2 לימונים (בערך 1/2 כוס)
  • 3-2 כפות סוכר חום
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי המילוי. לוקחים כמות נדיבה, מכדררים בצורת קציצה וממלאים את תחתיות הארטישוק.

  • 02.

    לרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר כורכום, מיץ לימון, מים, סוכר חום, מלח. מביאים לרתיחה.

  • 04.

    מניחים את התחתיות הממולאות בסיר עם הרוטב הרותח (הנוזל צריך להגיע עד ל-3/4 מגובה הקציצה) ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות בסיר מכוסה חלקית.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    אחרי שהארטישוק התרכך, מוסיפים את האפונה העדינה וממשיכים לבשל כ-3-4 דקות נוספות. בהגשה ניתן לעטר בעלי נענע טריים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.