שניצל
שניצל פריך, בעובי הנכון, שהילדים יאהבו באותה מידה שהם אוהבים צ׳יפס וקטשופ
המרכיבים ל8 מנות:
- שתי חבילות חזה עוף לשניצל (כ-500 גרם)
- חבילת פירורי לחם מוזהבים
- חרדל דיז'ון
- 2 ביצים גדולות
- חצי כוס קמח
- מלח
- פלפל שחור
- אבקת שום
- מעט שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את חזות העוף למנות על פי מבנה העוף.
-
02.
בפטיש שניצלים "דופקים" את השניצלים עד שהם דקים מאוד ואחידים בעוביים.
-
03.
בצלחת שטוחה מערבבים את הקמח, המלח, הפלפל ואבקת השום. בצלחת שנייה מפזרים פירורי לחם. ובקערה רדודה טורפים את הביצים עם שתי כפות נדיבות של חרדל.
-
04.
טובלים כל שניצל משני צידיו בתערובת הקמח, אחר כך בתערובת הביצים והחרדל ולבסוף בתערובת פירורי הלחם.
-
05.
מחממים מעט שמן במחבת בעלת ציפוי מונע הדבקות. מטגנים את השניצלים משני צידיהם עד שהם מזהיבים יפה. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
הידעת?
ככל הנראה אם נשאל את ילדי ישראל איזה מנה הם הכי אוהבים, רוב הקולות יגידו שניצל. המנה האוסטרית אמנם משתמשת בבשר בקר (או חזיר) בגרסה המסורתית, אך בישראל החליפו את הבקר בעוף, וכך נוצר השניצל הישראלי המוכר. אמנם לכל אחד יש את הדרך האישית שלו להכין שניצל, אך אם אתם מחפשים מתכון טוב ויעיל, אין צורך לחפש יותר. המתכון הבא ישאיר אותכם שניצל פריך, בעובי הנכון, שהילדים יאהבו באותה מידה שהם אוהבים צ׳יפס וקטשופ.