מתכון קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות | השף הלבן

קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות

קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות, מנה ראשונה כובשת ומרשימה.

מאת: אולגה אלימלך
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • 6 פטריות בינוניות קצוצות
  • מלח
  • עלים מחצי ענף בינוני של תימין קצוצים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 כף צנובר
  • 200 גרם בשר בקר טחון טרי
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1/2 כפית קמח
  • 1/3 כוס פטרוזיליה
  • שמן לטיגון
  • חצי חופן עירית קצוצה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת טפלון וקולים את הצנובר ללא שומן לדקה מעל חום בינוני, מוציאים מהמחבת ומצננים על צלחת.

  • 02.

    מחממים במחבת קטנה כף שמן זית ומאדים את הבצל כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את הפטריות , קורט מלח והתימין. צולים כ-2 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עם הקליפה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים היטב עם מזלג.

  • 05.

    מערבבים לעיסה אחידה את תפוחי האדמה, הבטטה, חצי כפית קמח, הבשר, 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור, 2 ביצים, 2 כפות פרורי לחם , פטרוזיליה והצנובר הקלוי

  • 06.

    מעל חום בינוי מחממים שמן בגובה חצי ס"מ וצולים את הקציצות מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע שחום .

  • 07.

    מגישים חם עם קישוט של עירית קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(176)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.