מתכון קציצות בשר ברוטב עגבניות וירקות | השף הלבן

קציצות בשר ברוטב עגבניות וירקות

תבשיל מהמטבח המרוקאי – קציצות בשר ברוטב עגבניות סמיך עם ירקות מגורדים. מתכון פשוט להכנה, שניתן להגישו לצד אורז לבן, פירה, מעל פסטה או לאכול עם חלה טריה.

מאת: אבשלום די-נור
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות בשר ברוטב עגבניות וירקות

המרכיבים ל4:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 גזר
  • 1 תפוח אדמה
  • 2 עגבניות מגורדות
  • 6-5 שיני שום
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
  • 1 ביצה
  • 1 כף פירורי לחם
  • כ-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט סוכר
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מעט אבקת מרק עוף
  • כמון
  • כורכום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים בצל על פומפיה, סוחטים מנוזלים ומוסיפים לבשר. מוספים לתערובת גם שתי שיני שום כתושות, ביצה, פירורי לחם ותבלינים (ללא הסוכר) ומערבבים היטב.

  • 02.

     בסיר שטוח יוצקים מעט שמן ומטגנים קלות בצל מגורד ושיני שום פרוסות דק. מוסיפים את תפוח האדמה המגורד והגזר המגורד וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, כשתי כוסות מים רותחים ואת התבלינים ומבשלים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    יוצרים כדורים (קציצות) קטנים ומבשלים בתוך הרוטב כ-30-20 דקות על אש בינונית.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1591)