מתכון קציצות ברוטב שילדים אוהבים | השף הלבן

קציצות ברוטב שילדים אוהבים

קציצות בקר ועוף שיש בתוכן מגוון גדול של ירקות ומתאימות במיוחד לטעמם של ילדים.

מאת: הגולשת גילה
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות ברוטב שילדים אוהבים

המרכיבים ל30 קציצות:

עיסת הקציצות (ללא טיגון):
  • 300 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 200 גרם בשר עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 2-1 קישואים קטנים מגורדים דק וסחוטים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק וסחוט מנוזלים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4-3 כפות פירורי לחם
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 2-1 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מיונז
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 2-1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית סוכר
לרוטב הירקות:
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא בינוני פרוס
  • 1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 4-3 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
  • 3-2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים היטב את מרכיבי עיסת הקציצות. מכסים ומקררים שעה-שעתיים כדי שהעיסה תתייצב.

  • 02.

    מכינים את רוטב הירקות. מחממים את השמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים לסיר 4-3 כוסות ציר עוף, רסק עגבניות ושום. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מביאים לרתיחה.

  • 04.

    בידיים רטובות צרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג-פונג (או בצורת קבבונים). מוסיפים את הקציצות לרוטב הירקות הרותח, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות מעל להבה נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(128)