קציצות ברוטב שילדים אוהבים
קציצות בקר ועוף שיש בתוכן מגוון גדול של ירקות ומתאימות במיוחד לטעמם של ילדים.
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל30 קציצות:
עיסת הקציצות (ללא טיגון):
- 300 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 200 גרם בשר עוף טחון
- 1 ביצה
- 2-1 קישואים קטנים מגורדים דק וסחוטים
- 1 בצל גדול קצוץ דק וסחוט מנוזלים
- 2 שיני שום כתושות
- 4-3 כפות פירורי לחם
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2-1 כפות רסק עגבניות
- 1 כף מיונז
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 2-1 כפיות מלח
- 1/2 כפית סוכר
לרוטב הירקות:
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים קלופים ופרוסים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קישוא בינוני פרוס
- 1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 כוס קוביות דלעת
- 4-3 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
- 3-2 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב את מרכיבי עיסת הקציצות. מכסים ומקררים שעה-שעתיים כדי שהעיסה תתייצב.
-
02.
מכינים את רוטב הירקות. מחממים את השמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים לסיר 4-3 כוסות ציר עוף, רסק עגבניות ושום. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מביאים לרתיחה.
-
04.
בידיים רטובות צרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג-פונג (או בצורת קבבונים). מוסיפים את הקציצות לרוטב הירקות הרותח, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות מעל להבה נמוכה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים