קוביות חזה עוף מוקפצות עם פטריות טריות ובצלים ירוקים מונחים על בטטה אפויה
שילוב מושלם של קוביות חזה עוף עם פטריות ובטטה לארוחת צהריים נפלאה ומהירת הכנה
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל3-4:
- 1 שקית (450 גרם) קוביות חזה עוף בתיבול עדין "מאמא עוף"
- 1 בטטה בינונית
- 2 סלסלות קטנות של פטריות חצויות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית שום כתוש
- 3 כפות רוטב טריאקי "אוליביה"
- 7 גבעולי בצלים ירוקים חתוכים לשלושה חלקים
להגשה (לא חובה):
- כמה גבעולי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את הבטטה בתוך שקית קוקי/בד במיקרוגל ל-8 דקות עד לבישול.
טיימר מופעל
-
02.
במחבת מניחים את השמן, הבצל הירוק והפטריות, מערבבים ומטגנים יחד כ- 5 דקות. מוסיפים למחבת את קוביות חזה העוף, רוטב הטריאקי, השום, המלח הפלפל והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה לחמש דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
בצלחת רחבה מקלפים ומרסקים את הבטטה, יוצרים גומה ומניחים את קוביות חזה העוף. שופכים את הרוטב מעל, בוזקים טימין ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים