קוביות חזה עוף מוקפצות עם פטריות טריות ובצלים ירוקים מונחים על בטטה אפויה | השף הלבן

קוביות חזה עוף מוקפצות עם פטריות טריות ובצלים ירוקים מונחים על בטטה אפויה

שילוב מושלם של קוביות חזה עוף עם פטריות ובטטה לארוחת צהריים נפלאה ומהירת הכנה

מאת: אינס שילת ינאי
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוביות חזה עוף מוקפצות עם פטריות - מונחים על בטטה אפויה
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל3-4:

  • 1 שקית (450 גרם) קוביות חזה עוף בתיבול עדין "מאמא עוף"
  • 1 בטטה בינונית
  • 2 סלסלות קטנות של פטריות חצויות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3 כפות רוטב טריאקי "אוליביה"
  • 7 גבעולי בצלים ירוקים חתוכים לשלושה חלקים
להגשה (לא חובה):
  • כמה גבעולי טימין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הבטטה בתוך שקית קוקי/בד במיקרוגל ל-8 דקות עד לבישול.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    במחבת מניחים את השמן, הבצל הירוק והפטריות, מערבבים ומטגנים יחד כ- 5 דקות. מוסיפים למחבת את קוביות חזה העוף, רוטב הטריאקי, השום, המלח הפלפל והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה לחמש דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    בצלחת רחבה מקלפים ומרסקים את הבטטה, יוצרים גומה ומניחים את קוביות חזה העוף. שופכים את הרוטב מעל, בוזקים טימין ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(6)