מתכון מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה | השף הלבן

מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה

מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה

מאת: אדום אדום
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 500 גר’ שייטל (לבקש מהקצב לפרוס לנתחי שווארמה)
  • בצל גדול, קלוף ופרוס לרצועות דקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון, לפי הטעם
  • תערובת גריל (עוף/בשר)
  • 2 חצילים בינוניים
  • 250 גר’ טחינה לבנה מוכנה (סמיכה)
  • מיץ לימון
  • עלי בייבי ראשאד או ארוגולה
  • כף צנובר קלוי (מומלץ מאד)

הוראות הכנה:

  • 01.

    צולים את החצילים על גריל פחמים או על הגז לריכוך מלא. יש להפוך את החצילים מידי פעם מצד לצד לריכוך שווה בכל הכיוונים.

  • 02.

    מחממים מחבת או משטח צליה לחום גבוה. משמנים ב – 2 כפות שמן צמחי ומזהיבים את הבצל. מסירים מהאש.

  • 03.

    מטגנים קלות את נתחוני הבשר לקבלת צריבה קלה בלבד. משיבים את הבצל, מתבלים ומסירים מהאש.

  • 04.

    חוצים את החצילים הקלויים. בעזרת מזלג חורצים מעט את בשר החציל, ממליחים וסוחטים מעל מיץ לימון טרי , מוזגים כף טחינה לבנה על החציל ומפזרים מעל את נתחוני הבשר.

  • 05.

    מעטרים בעלי בייבי ראשאד וצנוברים קלויים. הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר והבשר מנוקר ומוכשר.

הכנת? כאן מדרגים
(89)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.