מאפה בשר, אפונה ותירס בפילו | השף הלבן

מאפה בשר, אפונה ותירס בפילו

מאפה חם וטעים. הכינו אותו לארוחת צהריים או ערב משפחתית, והגישו אותו לצד סלט ירקות לקבלת ארוחה מלאה ומשביעה

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה בשר, אפונה ותירס בפילו
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 7:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 400-500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כפית חרדל
  • 1 ביצה
  • 1 תפוח אדמה מבושל קלוף ומעוך
  • 1 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת ומסוננת או חלוטה במים רותחים ומסוננת
  • 1 כוס תירס סנפרוסט מופשר ומסונן או חלוט במים רותחים ומסונן
  • 7 עלי פילו מעדנות - מופשרים על פי הוראות היצרן
  • להברשה: 1/3 כוס שמן זית
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים בסיר רחב או במחבת עמוקה שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי פירור בכף עץ עד שרוב הבשר שינה את צבעו. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.

  • 04.

    מוסיפים אגוז מוסקט, פפריקה, כמון ומלח ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים רסק וקטשופ ומטגנים דקה נוספת.

  • 05.

    מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים.

  • 06.

    מוסיפים לקערה תפוח אדמה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הביצה, אפונה ותירס ומערבבים.

  • 07.

    פורסים עלה פילו ומברישים בשמן זית. מניחים מילוי בשר לאורך הצלע הקרובה, מקפלים 2 ס"מ מכל צד של הפילו, מימין ומשמאל על המילוי ומגלגלים מהצלע הקרובה לרחוקה, ליצירת גליל. חוזרים על הפעולה עם יתר הפילו והמילוי.

  • 08.

    מברישים את הגלילים בשמן, בוזקים שומשום ואופים כ-30 דקות עד שהמאפים שחומים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מגישים לצד סלט רענן.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.