טורטייה עם פרגיות, ירקות ומנגו | השף הלבן

טורטייה עם פרגיות, ירקות ומנגו

ארוחה של חופש גדול.. פרגיות מתובלות צלויות, ירקות רעננים ומתיקות קלה של מנגו

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טורטייה עם פרגיות, ירקות ומנגו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 4-5 פרגיות מחולקות כל אחת לשניים
  • 2 + 1 כפות שמן זית
  • 6 טורטיות
  • 6 עלי חסה נקיים
  • 3 מלפפונים חתוכים לאורכם לרצועות
  • 2 מנגו קלופים ומגולענים, חתוכים למקלות
  • 2-3 עגבניות קצוצות
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ (לא הכרחי)
  • מלח, פלפל
  • למשרה ולרוטב:
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כף ריבת משמש או דבש
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא הכרחי)
  • 3 כפות מיץ לימון או ליים
  • 3 כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה. צרפים את הפרגיות, מערבבים, מכסים ומעבירים למקרר לשעה - שעתיים.

  • 02.

      מחממים שמן במחבת פסים או נון-סטיק וצולים את הפרגיות (ללא נוזלי המשרה. שומרים אותם) כ 5 דקות מכל צד עד שהן צרובות היטב ועשויות גם מבפנים (בודקים עם סכין חדה בחלק הכי עבה של הפרגית). מוציאים אותן לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    שמים במחבת את נוזל המשרה. מביאים לרתיחה, מבשלים דקה שתיים עד שהרוטב מסמיך מעט ומוציאים לקערית.

  • 04.

    צורבים את הטורטיה משני צידיה על מחבת חמה כדי שתהיה קריספית. מניחים טורטיה על משטח העבודה ושמים בה חסה, פרגית, רצועות מנגו ומלפפון וסלט עגבניות. יוצקים מהרוטב, מגלגלים או מקפלים 3 צדדים ליצירת כיס (אפשר לארוז במפית או חוט) ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.