טורטייה בסגנון מקסיקני עם ממרח שעועית, אבוקדו ורצועות עוף
טעמים של דרום אמריקה בהכנה מהירה. את המילוי אפשר לארוז בתוך טורטייה או להכניס לפיתה או לאכול כמנה בצלחת

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 6 טורטיות מקמח מלא
- 3 עגבניות קצוצות
- 1/2 בצל סגול קטן קלוף קצוץ דק
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 1 שקית (450 גרם) רצועות עוף בתיבול צ'ילי מתוק "מאמא עוף" מוכנות לפי ההוראות על האריזה
- מלח, פלפל
- 2 אבוקדו בשלים קלופים מגולענים ופרוסים
- 2 כפות שמן זית
- 1 עלה דפנה
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום
- 1/4-1/2 פלפל חריף או קורט פפריקה חריפה
- 1 כפית שטוחה פפריקה מעושנת / מתוקה
- 1 כוס שעועית אדומה או לבנה של סנפרוסט - מוכנה לפי ההוראות על האריזה
- 3 כפות מנוזלי בישול השעועית או מים
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את ממרח השעועית: מחממים שמן עם עלה דפנה במחבת ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים את יתר מרכיבי הממרח (שום, פלפל חריף, פפריקה, שעועית, מלח, פלפל) ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מעבירים למעבד מזון את השעועית עם 3 כפות מנוזלי הבישול וטוחנים לממרח.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים בקערית עגבניות, שום, בצל, כוסברה, מלח ופלפל. צורבים את הטורטיות משני צידיהן על מחבת חמה (יבשה, ללא שמן).
-
03.
מרכיבים את הטורטיה: מורחים את הטורטיה בממרח שעועית, שמים את רצועות העוף, האבוקדו וסלט העגבניות, מגלגלים ומגישים.