טאקוס שעועיות, תירס, חזה עוף ואבוקדו
בואו ליהנות מארוחת טאקוס מקסיקנית וצבעונית שתוכלו להכין בקלות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- שקית (400 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
- 1/2 שקית (400 גרם) שעועית אדומה מבושלת מוקפאת "סנפרוסט"
- 1/2 שקית (400 גרם) גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
- 1 פרפר שלם של חזה עוף, נקי משומן, עור ועצמות
- 1 כף שמן זית
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כוס מים קרים
- 1 שקית טורטיות קטנות (12-10 יחידות)
- 1 אבוקדו רך, מעוך קלות עם מזלג
- עלים מ-10 גבעולים של עשבי התיבול– נענע, פטרוזיליה, כוסברה (כל אחד), קצוצים
- מיץ מלימון/ליים אחד
הוראות הכנה:
-
01.
צולים את חזה העוף בתנור חם (200 מעלות) לאחר הצלייה חותכים לרצועות דקות.
-
02.
מפשירים את גרעיני התירס בקערה עמוקה עם מי ברז כ-10 דקות, ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את השעועיות כ-5 דקות על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל הירוק, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים כוס מים, מבשלים כ-5 דקות, מורידים מהלהבה ומועכים קלות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את הטורטיות לפי הוראות היצרן. מניחים טורטייה, עליה מממרח השעועיות, עוף, אבוקדו, תירס ותערובת עשבי התיבול. חוזרים על הפעולה עם יתר הטורטיות.
-
05.
מתבלים במיץ לימון/ליים, מלח, פלפל ומעט שמן זית.
הכנת? כאן מדרגים