בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה | השף הלבן

בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה ועגבניות צרובות

לכאורה מרכיבים פשוטים שאפשר למצוא בכל סופר אבל איזו מנה כיפית – פיתה, בשר טחון, עגבניות צלויות וטחינה. אי אפשר לפספס

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בשר עם עשבי תיבול וצנוברים על פיתה קלויה עם טחינה ועגבניות צרובות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מחוקה כמון
  • 1 כפית חוויג'
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 עלי אורגנו או כוסברה או בזיליקום קצוצים
  • 2 עגבניות חצויות
  • להגשה: רוטב טחינה - צנוברים קלויים - 1 פיתה חצויה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מברישים את חצאי הפיתות בשמן זית.  מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה וצורבים את הפיתות כדקה מכל צד עד הזהבה. זורים מלח ופלפל על חצאי העגבניות וצורבים גם אותן 2-3 דקות עד השחמה. קוצצים אותן גס.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    מחממים מחבת כבדה משומנת ושמים בה בשר ושום. מטגנים תוך כדי פירור הבשר בכף עץ, כ 3-4 דקות עד שהוא משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים תבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה מידי פעם, כ 3-4 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 03.

    להגשה מניחים בכל צלחת חצי פיתה, עליה עגבניות וערימת בשר. מזלפים טחינה, מפזרים פטרוזיליה, אורגנו וצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.