בורקס בשר
בואו להכין בבית מאפה בצק עלים טעים ופריך ממולא בבשר בקר, מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה

המרכיבים ל 15-20 בורקסים:
- 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 3-4 כפות ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 1 חלמון ביצה
- זרעוני שומשום
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהמחבת חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
-
03.
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את ממרח העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
-
04.
מגלגלים את הבצק ליריעה רחבה וחוצים אותה לאורכה כך שיתקבלו שני מלבנים ארוכים. מניחים את מילוי הבשר לאורך כל מלבן ומגלגלים לרולדה ארוכה. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה.
-
05.
בעזרת סכין חדה חורצים קוים אלכסונים לאורך הרולדה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים את זרעוני השומשום. אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
פורסים את הרולדה ליחידות באורך 10 ס"מ ומגישים לצד רוטב טחינה.