עוגת גבינה טבעונית – מתכון לעוגת פרווה טעימה | השף הלבן

עוגת גבינה טבעונית

גרסה טבעונית לעוגת הגבינה פירורים! השנה מפנקים את כולם

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה טבעונית
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6-8:

  • לבסיס ולפירורים:
  • 300 גרם עוגיות פתי בר
  • (או עוגיות טבעוניות אחרות שאוהבים)
  • 1/2 4 כפות סוכר חום בהיר
  • 2/3 כוס (135 גרם) שמן קוקוס מומס או מרגרינה מומסת
  • למלית:
  • 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית
  • השף הלבן
  • 3 מכלים (750 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) משקה סויה תנובה מועשר
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • 1/2 7 כפיות (15 גרם) אבקת אגר-אגר
גודל תבנית: תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    הכנת הבסיס: מרפדים את דופנות התבנית בנייר אפייה או בשקף.

  • 03.

    שמים במעבד המזון את העוגיות, הסוכר ושמן הקוקוס (או המרגרינה) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.

  • 04.

    מעבירים 2/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא. שומרים בצד את יתרת הפירורים.

  • 05.

    הכנת המלית: מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת רכה ושומרים במקרר.

  • 06.

    שמים בסיר את הסויה בסגנון גבינה לבנה, 1/2 1 כוסות ממשקה הסויה, 1/2 כוס מהסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב. מעבירים לכיריים ומחממים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל מתחיל להסמיך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    שמים בסיר אחר את יתרת משקה הסויה והסוכר ואת האגר-אגר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב קבוע. ממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים בהדרגה לקרם הגבינה שבסיר השני ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    מקפלים לתוך הקרם את הקצפת ויוצקים על תחתית העוגה. מיישרים בעזרת מרית ומפזרים למעלה את הפירורים ששמרנו בצד.

  • 09.

    מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד יומיים).

הכנת? כאן מדרגים
(11)