עוגת גבינה טבעונית
גרסה טבעונית לעוגת הגבינה פירורים! השנה מפנקים את כולם
המרכיבים ל6-8:
- לבסיס ולפירורים:
- 300 גרם עוגיות פתי בר
- (או עוגיות טבעוניות אחרות שאוהבים)
- 1/2 4 כפות סוכר חום בהיר
- 2/3 כוס (135 גרם) שמן קוקוס מומס או מרגרינה מומסת
- למלית:
- 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית
- השף הלבן
- 3 מכלים (750 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) משקה סויה תנובה מועשר
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 4 כפות מיץ לימון
- 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
- 1/2 7 כפיות (15 גרם) אבקת אגר-אגר
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
הכנת הבסיס: מרפדים את דופנות התבנית בנייר אפייה או בשקף.
-
03.
שמים במעבד המזון את העוגיות, הסוכר ושמן הקוקוס (או המרגרינה) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
-
04.
מעבירים 2/3 מהפירורים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא. שומרים בצד את יתרת הפירורים.
-
05.
הכנת המלית: מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת רכה ושומרים במקרר.
-
06.
שמים בסיר את הסויה בסגנון גבינה לבנה, 1/2 1 כוסות ממשקה הסויה, 1/2 כוס מהסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב. מעבירים לכיריים ומחממים כ-5 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל מתחיל להסמיך.
טיימר מופעל
-
07.
שמים בסיר אחר את יתרת משקה הסויה והסוכר ואת האגר-אגר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב קבוע. ממשיכים לבשל תוך ערבוב 2 דקות נוספות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים בהדרגה לקרם הגבינה שבסיר השני ומערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
08.
מקפלים לתוך הקרם את הקצפת ויוצקים על תחתית העוגה. מיישרים בעזרת מרית ומפזרים למעלה את הפירורים ששמרנו בצד.
-
09.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד יומיים).