קערה-ארוחה (budhha bowl) טבעונית בסגנון מקסיקני
אם עוד לא נחשפתם לטרנד קערת בודהה – קערה של כל מרכיבי ארוחה טעימה ובריאה – זה זמן מצוין. הפעם לקחנו את זה לסגנון מקסיקני
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 1 טופו "תנובה" פיקנטי מסונן מנוזלים, חתוך לקוביות
- 1 כוס אורז אדום או בסמטי מבושל
- 1 כוס שעועית אדומה או לבנה מבושלת
- 1/2 כוס פלפל פרוס
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- לרוטב:
- 1/2 אבוקדו קלוף
- 4-5 כפות מיץ ליים או לימון
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום
- 1 כפית צ'ילי או פלפל חריף
- 1 כפית מחוקה מלח
- 2 כפות עלי כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
-
02.
מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הטופו מכל צדדיו עד הזהבה (לא חייבים לטגן. אפשר להוסיף לקערה כמו שהוא).
-
03.
מסדרים את כל המרכיבים בקערה אישית, מזלפים רוטב ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים