סלטה פאקס - סלט עדשים ופתיתי בולגרית עם בצל ועשבי תיבול | השף הלבן

סלטה פאקס – סלט עדשים ופתיתי בולגרית עם בצל ועשבי תיבול

סלט צבעוני ורענן שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר. משביע כדי לתפקד גם בתור ארוחה קלה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלטה פאקס - סלט עדשים ופתיתי בולגרית עם בצל ועשבי תיבול
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 3 כפות נענע קצוצה דק
  • 100 גרם בלגרית 24% "פיראוס", מפוררת לפירורים
  • 1 כוס עדשים ירוקות או חומות או שחורות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 עגבניות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול קטן או 1/2 בצל סגול בינוני, קלוף, חתוך לקוביות קטנות
  • 10 זיתי קלמנטה מגולענים קצוצים
  • 1/4 כוס אורגנו טרי או פטרוזיליה קצוצה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים כ 15 דקות עד שהם רכים אך לא מתפרקים, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל שחור, חומץ ושמן, מערבבים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

      חותכים את העגבניות לרבעים. נפטרים מהשחלות (הזרעים והנוזל) וחותכים לקוביות קטנות.

  • 03.

    מצרפים לקערת העדשים את יתר מרכיבי הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם יש זמן נותנים לסלט לעמוד כשעה-שעתיים לספיגת טעמים) ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)