מתכון סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט | השף הלבן

סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט

סלט מלא בדברים טובים המהווה ארוחה טעימה ומזינה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוחי אדמה ברוטב יוגורט
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל6-4 מנות:

  • 750 גרם תפוחוני אדמה
  • 1/3 כוס קורנישונים, פרוסים לטבעות (מלפפונים חמוצים קטנטנים שמוכרים בצנצנת)
  • 2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות
  • ½ בצל סגול קצוץ דק
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים דק
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 מיכל יוגורט תנובה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
להגשה:
  • 4 צנוניות קטנות, פרוסות לטבעות דקות
  • צרור עלי עירית קצוצה דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את התפוחונים בסיר ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.

  • 02.

    חוצים את התפוחונים, מניחים בקערה גדולה ומוסיפים את החומץ.

  • 03.

    בקערה קטנה, מניחים את היוגורט, חרדל ושמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים לתפוחונים את טבעות הקורנישונים, הביצים הקצוצות, הבצל ועלי הפטרוזיליה ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את רוטב היוגורט לאט ובהדרגה. הרוטב צריך לכסות את כל הרכיבים אבל לא להטביע אותם. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

  • 06.

    לפני ההגשה מפזרים מעל את פרוסות הצנונית ועירית קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(126)