סלט תפוחי אדמה בגרסה משודרגת לחג השבועות | השף הלבן

סלט תפוחי אדמה

גרסה משודרגת לסלט תפוחי אדמה מסורתי והפעם משודרג עם תוספות טעימות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תפוחי אדמה עם יוגורט וצנונית
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל4:

  • 10-8 תפוחי אדמה מסוג ראטה או 20 תפוחי אדמה קטנים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 2 בצלים, חצויים ופרוסים
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 קופסה ( 200 גרם) אפונת שלג
לרוטב ולהגשה:
  • 1/2 גביע (100 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה השף הלבן
  • 1/3 צרור עירית, קצוצה דק
  • 1/2 גביע ((125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן, מפוררת
  • שדרוג:
  • תוספת של צנוניות קטנטנות תעניק לסלט צבעוניות ופריכות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

      חותכים את תפוחי האדמה לשמיניות (או לחצאים אם הם קטנים) ומעבירים לקערה. מתבלים בשמן הזית, המלח הגס ומעט פלפל ומערבבים היטב. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, כשצדם החתוך פונה כלפי מטה ואופים כ-20 דקות, עד שהם רכים וזהובים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הבצל 5-4 דקות, עד ריכוך. מפזרים את הסוכר החום, מלח ופלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהבצלים שחומים ורכים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

      מכינים ליד הכיריים קערה עם מי קרח. מביאים לרתיחה בסיר גדול מלא מים עם מעט מלח. מוסיפים את אפונת השלג ומבשלים 2 דקות. מסננים ומעבירים מיד לקערת המים, לעצירת הבישול. מסננים שוב ומסירים את החלק הסיבי שלאורך התרמילים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

      מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

  • 06.

      שמים בקערת הגשה את תפוחי האדמה, הבצל המקורמל ואפונת השלג. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על הסלט בעודו חמים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(2)