סלט קיץ ובולגרית
סלט לוביה ועוד הרבה דברים טובים קייצי, משודרג בגבינה בולגרית ומוגש ברוטב טחינה
המרכיבים ל6:
- 1 כוס שעועית לוביה יבשה שהושרתה במים למשך הלילה וסוננה
- 2 אפרסקים צהובים, ללא הגלעין וחתוכים לפרוסות דקות
- 2 שומר, חתוך לפרוסות דקות. את עלי השומר קוצצים דק ושומרים בצד
- 1 צרור עלי נענע
- עלי תימין, מופרדים מ- 2-3 גבעולים
- ¼ כוס אגוזי מלך ,קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
- ½ קופסת בולגרית פיראוס 16% שומן במרקם מעודן, חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 1/3 כוס מים
- 1 שן שום כתושה
- 1 לימון, סחוט
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
0pt;margin-bottom:
-
02.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-
-
03.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
04.
להכנת הלוביה: מניחים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך, ½1 -1 שעות. מסננים ומניחים בצד.
-
05.
0pt;margin-bottom:
-
06.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-
-
07.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
08.
להכנת האפרסקים: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מניחים את פרוסות האפרסק וצולים מספר דקות מכל צד, עד לסימני חריכה. מניחים בצד.
-
09.
0pt;margin-bottom:
-
10.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-
-
11.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
12.
להכנת הרוטב: מניחים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
-
13.
0pt;margin-bottom:
-
14.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-
-
15.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
16.
מניחים בקערה את שעועית הלוביה, אפרסקים צלויים, פרוסות שומר, עלי שומר, נענע ותימין ומערבבים בעדינות.
-
17.
0pt;margin-bottom:
-
18.
0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-
-
19.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">
-
20.
מעבירים את הסלט לצלחת הגשה גדולה. מפזרים את אגוזי המלך וקוביות הגבינה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.