סלט קיץ ובולגרית | השף הלבן

סלט קיץ ובולגרית

סלט לוביה ועוד הרבה דברים טובים קייצי, משודרג בגבינה בולגרית ומוגש ברוטב טחינה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ל 6:

  • 1 כוס שעועית לוביה יבשה שהושרתה במים למשך הלילה וסוננה
  • 2 אפרסקים צהובים, ללא הגלעין וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 שומר, חתוך לפרוסות דקות. את עלי השומר קוצצים דק ושומרים בצד
  • 1 צרור עלי נענע
  • עלי תימין, מופרדים מ- 2-3 גבעולים
  • ¼ כוס אגוזי מלך ,קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • ½ קופסת בולגרית פיראוס 16% שומן במרקם מעודן, חתוכה לקוביות
לרוטב טחינה:
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס מים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 לימון, סחוט
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt;margin-bottom:

  • 02.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 03.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 04.

          להכנת הלוביה: מניחים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך, ½1 -1 שעות. מסננים ומניחים בצד.

  • 05.

    0pt;margin-bottom:

  • 06.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 07.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 08.

          להכנת האפרסקים: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מניחים את פרוסות האפרסק וצולים מספר דקות מכל צד, עד לסימני חריכה. מניחים בצד.

  • 09.

    0pt;margin-bottom:

  • 10.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 11.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 12.

          להכנת הרוטב: מניחים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

  • 13.

    0pt;margin-bottom:

  • 14.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 15.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 16.

          מניחים בקערה את שעועית הלוביה, אפרסקים צלויים, פרוסות שומר, עלי שומר, נענע ותימין ומערבבים בעדינות.

  • 17.

    0pt;margin-bottom:

  • 18.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 19.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 20.

          מעבירים את הסלט לצלחת הגשה גדולה. מפזרים את אגוזי המלך וקוביות הגבינה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.