סלט קיץ ובולגרית | השף הלבן

סלט קיץ ובולגרית

סלט לוביה ועוד הרבה דברים טובים קייצי, משודרג בגבינה בולגרית ומוגש ברוטב טחינה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ל6:

  • 1 כוס שעועית לוביה יבשה שהושרתה במים למשך הלילה וסוננה
  • 2 אפרסקים צהובים, ללא הגלעין וחתוכים לפרוסות דקות
  • 2 שומר, חתוך לפרוסות דקות. את עלי השומר קוצצים דק ושומרים בצד
  • 1 צרור עלי נענע
  • עלי תימין, מופרדים מ- 2-3 גבעולים
  • ¼ כוס אגוזי מלך ,קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • ½ קופסת בולגרית פיראוס 16% שומן במרקם מעודן, חתוכה לקוביות
לרוטב טחינה:
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס מים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 לימון, סחוט
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt;margin-bottom:

  • 02.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 03.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 04.

          להכנת הלוביה: מניחים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך, ½1 -1 שעות. מסננים ומניחים בצד.

  • 05.

    0pt;margin-bottom:

  • 06.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 07.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 08.

          להכנת האפרסקים: מחממים מחבת פסים מעל להבה בינונית. מניחים את פרוסות האפרסק וצולים מספר דקות מכל צד, עד לסימני חריכה. מניחים בצד.

  • 09.

    0pt;margin-bottom:

  • 10.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 11.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 12.

          להכנת הרוטב: מניחים בקערה את כל הרכיבים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

  • 13.

    0pt;margin-bottom:

  • 14.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 15.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 16.

          מניחים בקערה את שעועית הלוביה, אפרסקים צלויים, פרוסות שומר, עלי שומר, נענע ותימין ומערבבים בעדינות.

  • 17.

    0pt;margin-bottom:

  • 18.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 19.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 20.

          מעבירים את הסלט לצלחת הגשה גדולה. מפזרים את אגוזי המלך וקוביות הגבינה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)