סלט פלפלים צהובים קלויים, ברוקולי, בולגרית וזיתי קלמטה | השף הלבן

סלט פלפלים צהובים קלויים, ברוקולי, גבינה בולגרית מעודנת וזיתי קלמטה

סלט צבעוני וטעים מאוד, שאפשר להגיש חם, פושר או קר

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פלפלים צהובים קלויים, ברוקולי, גבינה בולגרית מעודנת וזיתי קלמטה

המרכיבים ל3-4 מנות:

  • 5 פלפלים צהובים/כתומים
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס דק/גס
  • 1 חב' ברוקולי/ברוקומיני (450 גרם ברוטו, לפני ניקוי), שטוף ומפורק לפרחים קטנים
  • מלח דק
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5% שומן מסדרת המעדנייה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 120 גרם (20-22 יח') זיתי קלמטה

הוראות הכנה:

  • 01.

    פלפלים: מחממים תנור ל־210 מעלות ומרפדים תבנית בשני ניירות אפייה. שוטפים פלפלים, מנקים מזרעים ומגידים וחותכים לרבעים. מניחים בתבנית כשצד הקליפה פונה מעלה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ואופים 20 דקות. בעזרת מלקחיים הופכים את הפלפלים שכבר נצרבו היטב ואופים 8-9 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ומעבירים לקערת הגשה בינונית-גדולה נאה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    ברוקולי: מכינים סיר בינוני-גדול ובו מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים רותחים ממש מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי השטופים ומערבבים. מבשלים ללא כיסוי במשך 3 דקות. שמים מסננת בכיור, יוצקים אליה את תוכן הסיר ומחזירים את הסיר הריק לאש גבוהה. מוסיפים כף שמן זית לסיר, ממתינים מספר שניות ומעבירים את הברוקולי מהמסננת לסיר. מערבבים בעדינות, מתבלים במלח (ואם רוצים, גם מעט פלפל), מערבבים ומסירים מן האש. מוסיפים לקערת ההגשה שבה הפלפלים הקלויים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים לקערה קוביות גבינה בולגרית וזיתי קלמטה. מערבבים בעדינות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)