סלט עשבי תיבול עם פיתות קלויות, גבינת פטה כבשים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת וסומאק
סלט מדהים, שמצריך השקעה – וכל כך שווה את זה!

המרכיבים ל 5 מנות:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 פיתות קטנות (פיתות ביס)
- כפית שטוחה סומאק (תבלין יבש, טחון)
- 1 חב' פטרוזיליה
- 1 חב' נענע
- 5 גבעולי בזיליקום
- 4-5 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 20% שומן, מפוררת
- 1/3 כוס (50 גרם) גרעיני דלעת קלופים
- 1/3 כוס (50 גרם) גרעיני חמנייה טבעיים
- לרוטב:
- 5-6 כפות שמן זית
- 3-4 כפות חומץ בן יין לבן
- 4 כפות מים מינרליים
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
הוראות הכנה:
-
01.
במקום פטה כבשים 20% אפשר לבחור בפטה כבשים 5% או בגבינה בולגרית מעודנת 5% או בגבינה בולגרית 16% של "פיראוס".חשוב לשטוף היטב (מספר פעמים) את עשבי התיבול.
-
02.
מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל, שום, מים או חומץ. שמים בצד.
-
03.
חותכים את הפיתות לשמיניות או קורעים גס. מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת עמוקה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קרעי הפיתה ומטגנים עד להשחמה קלה והופעת סימני צריבה. מתבלים בסומאק, מערבבים, מסירים מן האש ושמים בצד.
-
04.
שוטפים היטב את עשבי התיבול. מפרידים את עלי הנענע מגבעוליהם ושמים בקערת הגשה גדולה. חותכים את המחצית העליונה של גבעולי הפטרוזיליה (עם כל העלים), קוצצים גס מאוד ומוסיפים לקערת ההגשה. מסירים את עלי הבזיליקום מגבעוליהם ומוסיפים לקערה. קוצצים בצל ירוק ומוסיפים לקערה.
-
05.
מוסיפים את פירורי הגבינה, קרעי הפיתה הקלויה, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ומערבבים היטב.
-
06.
בהגשה (ולא קודם לכן) יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מייד.