סלט עדשים שחורות וטופו עם ירקות אנטיפסטי | השף הלבן

סלט עדשים שחורות וטופו עם ירקות אנטיפסטי – ארוחה שלמה בסלט

סלט שהוא ארוחה שלמה. הטעמים של האנטיפסטי מתאימים בול לטעמי הטופו פרובנס והתוצאה היא סלט טעים ומזין, מצוין לקחת לעבודה.

סלט עדשים שחורות וטופו עם ירקות אנטיפסטי מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט עדשים שחורות וטופו עם ירקות אנטיפסטי
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד

המרכיבים ל4:

  • 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
  • 1 כוס עדשים שחורות, מושרות למשך שעתיים לפחות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל סגול גדול, חתוך לשמיניות
  • 1 קישוא, פרוס לעובי של כחצי ס"מ
  • 2 כוסות עלי רוקט/ ארוגולה
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל לפי טעם

הוראות הכנה:

  • 01.

        מבשלים את העדשים- מניחים את העדשים בסיר מתאים וממלאים מים עד לכיסוי מלא. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. מסננים את שאריות המים, אם יש, ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

        מכינים את ירקות האנטיפסטי- מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה פלפל אדום, בצל סגול פרוס לשמיניות וקישוא פרוס ואופים כ-25 דקות. את הפלפל מוציאים בזהירות ומכניסים לשקית ניילון או סיר עם מכסה ונותנים לפלפל להזיע מספר דקות על-מנת שניתן יהיה לקלף אותו בקלות. אח"כ מקלפים את הפלפל, מנקים אותו מזרעים ופורסים דק לאורך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

        פורסים את הטופו מתובל בסגנון פרובנס לקוביות גדולות (בערך 2X2 ס"מ).

  • 04.

        שמים בצנצנת עם מכסה את כל מרכיבי הרוטב. מכסים ומשקשקים עד שהרוטב חלק ואחיד.

  • 05.

        בקערת ערבוב גדולה מניחים את קוביות הטופו פרובנס, עדשים מבושלות, ירקות האנטיפסטי (פלפל, בצל סגול וקישוא) ואת עלי הרוקט/ ארוגולה. מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים קלות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)