סלט עדשים שחורות וטופו עם ירקות אנטיפסטי – ארוחה שלמה בסלט
סלט שהוא ארוחה שלמה. הטעמים של האנטיפסטי מתאימים בול לטעמי הטופו פרובנס והתוצאה היא סלט טעים ומזין, מצוין לקחת לעבודה.
המרכיבים ל4:
- 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
- 1 כוס עדשים שחורות, מושרות למשך שעתיים לפחות
- 1 פלפל אדום
- 1 בצל סגול גדול, חתוך לשמיניות
- 1 קישוא, פרוס לעובי של כחצי ס"מ
- 2 כוסות עלי רוקט/ ארוגולה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח, פלפל לפי טעם
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את העדשים- מניחים את העדשים בסיר מתאים וממלאים מים עד לכיסוי מלא. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. מסננים את שאריות המים, אם יש, ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את ירקות האנטיפסטי- מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה פלפל אדום, בצל סגול פרוס לשמיניות וקישוא פרוס ואופים כ-25 דקות. את הפלפל מוציאים בזהירות ומכניסים לשקית ניילון או סיר עם מכסה ונותנים לפלפל להזיע מספר דקות על-מנת שניתן יהיה לקלף אותו בקלות. אח"כ מקלפים את הפלפל, מנקים אותו מזרעים ופורסים דק לאורך.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים את הטופו מתובל בסגנון פרובנס לקוביות גדולות (בערך 2X2 ס"מ).
-
04.
שמים בצנצנת עם מכסה את כל מרכיבי הרוטב. מכסים ומשקשקים עד שהרוטב חלק ואחיד.
-
05.
בקערת ערבוב גדולה מניחים את קוביות הטופו פרובנס, עדשים מבושלות, ירקות האנטיפסטי (פלפל, בצל סגול וקישוא) ואת עלי הרוקט/ ארוגולה. מזלפים מעל את הרוטב ומערבבים קלות.