סלט מג'דרה קייצית של בורגול, עדשים ופטה
מתכון לסלט מג'דרה מהסוג שיכול לשמש ארוחה (מעולה לקחת לעבודה או לפיקניק). שילוב של פטה מלוחה ומשמשים מיובשים מתוקים עובד מצוין
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 8:
- 1 כוס בורגול (בגודל בינוני - לא הכי דק ולא העבה) שטוף
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס עדשים שחורות או 1 כוס עדשים סנפרוסט מוכנות לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 כוס בצל ירוק - החלק הירוק - קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 3 משמשים מיובשים קצוצים או חופן חמוציות מיובשות
- 150 גרם גבינת פטה כבשים "פיראוס" מפוררת
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה את הבורגול עם המים הרותחים והמלח. מערבבים, מכסים היטב בצלחת או נילון נצמד ומניחים ל-15 דקות עד שהמים הספגים והבורגול רך. מערבבים במזלג.
טיימר מופעל
-
02.
אם משתמשים בעדשים יבשות שמים אותן בסיר עם שפע מים רותחים ומבשלים כ-15 עד 20 דקות עד שהן רכות. מסננים.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את הבורגול, העדשים וכל יתר המרכיבים ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים