סלט חסה וחלומי עם שקדים מקורמלים וויניגרט פירות יער
אפרת ליכטנשטט עם מתכון לסלט חגיגי ומיוחד עם גבינת חלומי צלוייה וחמימה, שקדים מקורמלים וטעימים (שקשה להפסיק לנשנש) ורוטב פירות יער נפלא
המרכיבים ל4:
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי "פיראוס" חתוכה לקוביות
- 2 כפות שמן
- מלח
- 1 בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות
- 1 ראש חסה בינוני
- 1 כוס שקדים טבעיים
- 1 כפית מייפל טבעי
- מעט מלח
- 8 כפות שמן
- 6 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות מים
- 2 כפיות מייפל טבעי
- 1 שן שום
- 1 כוס פירות יער קפואים "סנפרוסט"
- 8 עלי בזיליקום / חופן עלי כוסברה
- ½ כפית מלח
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
שמים את הבטטה בתבנית, מערבבים עם שמן זית ומפזרים מלח בנדיבות. אופים כ-30 דקות או עד שהבטטה רכה.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים שוטפים את החסה וחותכים לחתיכות בגודל שאוהבים.4 מחממים מחבת קטנה וקולים את השקדים כמה דקות עד שהם משחימים מעט. מוסיפים למחבת כפית מייפל (זהירות - זה קופץ!) ומעט מלח ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת.
-
04.
מכינים את הרוטב: בבלנדר קטן שמים את כל חומרי הרוטב וטוחנים. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
-
05.
מכינים את החלומי: מחממים כפית שמן במחבת קטנה וצולים את קוביות החלומי כשתי דקות מכל צד עד שהן משחימות.
-
06.
הרכבה: בקערה גדולה שמים חסה, בטטה צלוייה, שקדים מקורמלים וקוביות חלומי.
-
07.
מוזגים כמה כפות מהרוטב ומגישים מיד.