סלט חם של פול ירוק, שרי וגבינת חמד | השף הלבן

סלט חם של פול ירוק קלוף, עגבניות שרי, גבינת חמד ובצל סגול

סלט צבעוני, בריא ומשגע. נכון שקילוף הפול הירוק מצריך זמן וסבלנות, אך לחלוטין מצדיק זאת: ההבדל בין פול קלוף לפול לא קלוף מאוד משמעותי מבחינת עדינות המרקם.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חם של פול ירוק קלוף, עגבניות שרי, גבינת חמד ובצל סגול

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1/2 חב' (400 גרם) פול ירוק מוקפא ללא קליפה "סנפרוסט"
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • 3 כוסות (450 גרם) עגבניות שרי תמר ועגבניות שרי ליקופן (מנומרות), שטופות, חתוכות לרבעים לאורכן
  • 1/2 חב' (125 גרם) גבינת חמד 5% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • מעט פלפל שחור גרוס דק – לא הכרחי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. מוסיפים את הפול הירוק הקפוא והקלוף וכף שמן זית ומביאים לרתיחה טובה. שולים פול אחד, שוטפים במי ברז ומוודאים שהוא מבושל דיו לטעמכם. אם כן, מסננים ומשאירים במסננת כ-5 דקות או שניתן לגעת בפולים. 

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    שמים את הפולים בקערת הגשה בינונית ומוסיפים לקערה עגבניות שרי חתוכות לרבעים, גבינת חמד חתוכה לקוביות ורבע בצל סגול פרוס דק מאוד.

  • 03.

    מוסיפים 2 כפות שמן זית, מעט מאוד מלח (משום שהגבינה מלוחה), מעט פלפל (אם רוצים) ומערבבים בעדינות רבה. מגישים מיד.

הידעת?

כ- 850 קלוריות לסלט (כ- 210 קלוריות למנה) | 5.5 נקודות שומרי משקל למנה

הכנת? כאן מדרגים
(0)