סלט חם של דלעת צלויה, קינואה, אבוקדו, אגוזים וקוביות טופו
סלט – ארוחה שכולה בריאות עם שילוב טעמים נהדר וניחוח תפוזים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1 כף שמן זית לצריבת הטופו + 1 כף שמן זית לצליית הדלורית
- 1 חבילה (300 גרם) טופו פיקנטי או טבעי ALTERNATIVE חתוך לפרוסות בעובי 1 סמ"ר
- 1 דלורית או 500 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- מלח, פלפל
- 1 כפית אורגנו יבש או טרי קצוץ
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס קינואה
- 1 אבוקדו קלוף ופרוס
- 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
לרוטב:
- 2 כפות מיץ תפוזים (אם אין - מיץ לימון)
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף מייפל
- 4 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל 200 מעלות. טורפים את מרכיבי הרוטב. מחממים פלנצ'ה או מחבת משומנת וצורבים את פרוסות הטופוכדקה מכל צד.
-
02.
מניחים את הדלורית בתבנית, בוזקים עליה מלח, פלפל, אורגנו ופפריקה. מזלפים שמן זית וצולים כ 20 דקות עד שהדלורית רכה.
טיימר מופעל
-
03.
שמים את הקינואה בסיר עם 1/2 כפית מלח ושפע מים רותחים (כמו לפסטה), מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות עד שהקינואה רכה. מסננים היטב.
טיימר מופעל
-
04.
שמים בצלחת הגשה עמוקה את כל מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים קלות בעדינות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים