סלט דלעת צלויה, קינואה וירקות - חם ומרענן | השף הלבן

סלט חם של דלעת צלויה, קינואה, אבוקדו, אגוזים וקוביות טופו

סלט – ארוחה שכולה בריאות עם שילוב טעמים נהדר וניחוח תפוזים

סלט חם של דלעת צלויה, קינואה, אבוקדו, אגוזים וקוביות טופו מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חם של דלעת צלויה, קינואה, אבוקדו, אגוזים וקוביות טופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 1 כף שמן זית לצריבת הטופו + 1 כף שמן זית לצליית הדלורית
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו פיקנטי או טבעי ALTERNATIVE חתוך לפרוסות בעובי 1 סמ"ר
  • 1 דלורית או 500 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית אורגנו יבש או טרי קצוץ
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1 אבוקדו קלוף ופרוס
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
לרוטב:
  • 2 כפות מיץ תפוזים (אם אין - מיץ לימון)
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף מייפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל 200 מעלות. טורפים את מרכיבי הרוטב. מחממים פלנצ'ה או מחבת משומנת וצורבים את פרוסות הטופוכדקה מכל צד.

  • 02.

    מניחים את הדלורית בתבנית, בוזקים עליה מלח, פלפל, אורגנו ופפריקה. מזלפים שמן זית וצולים כ 20 דקות עד שהדלורית רכה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    שמים את הקינואה בסיר עם 1/2 כפית מלח ושפע מים רותחים (כמו לפסטה), מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות עד שהקינואה רכה. מסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    שמים בצלחת הגשה עמוקה את כל מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים קלות בעדינות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)