סלט דלעת צלויה, קינואה וירקות - חם ומרענן | השף הלבן

סלט חם של דלעת צלויה, קינואה, אבוקדו, אגוזים וקוביות טופו

סלט – ארוחה שכולה בריאות עם שילוב טעמים נהדר וניחוח תפוזים

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חם של דלעת צלויה, קינואה, אבוקדו, אגוזים וקוביות טופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 כף שמן זית לצריבת הטופו + 1 כף שמן זית לצליית הדלורית
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו פיקנטי או טבעי ALTERNATIVE חתוך לפרוסות בעובי 1 סמ"ר
  • 1 דלורית או 500 גרם דלעת קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית אורגנו יבש או טרי קצוץ
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1 אבוקדו קלוף ופרוס
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
לרוטב:
  • 2 כפות מיץ תפוזים (אם אין - מיץ לימון)
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף מייפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל 200 מעלות. טורפים את מרכיבי הרוטב. מחממים פלנצ'ה או מחבת משומנת וצורבים את פרוסות הטופוכדקה מכל צד.

  • 02.

    מניחים את הדלורית בתבנית, בוזקים עליה מלח, פלפל, אורגנו ופפריקה. מזלפים שמן זית וצולים כ 20 דקות עד שהדלורית רכה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    שמים את הקינואה בסיר עם 1/2 כפית מלח ושפע מים רותחים (כמו לפסטה), מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דקות עד שהקינואה רכה. מסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    שמים בצלחת הגשה עמוקה את כל מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים קלות בעדינות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.