סלט אפרסקים, גבינת פטה כבשים, נענע ושקדים קלויים מלוחים
סלט מיוחד וטעים מאוד, שצריך להכין ולהגיש מייד, כדי ליהנות ממנו במיטבו.
המרכיבים ל4-5:
- 4-5 אפרסקים קשים, שטופים היטב
- 2-3 כפות עלי נענע, שטופים
- 125 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס, מפוררת
- 50 גרם (כחצי כוס) שקדים קלויים מלוחים, קצוצים גס מאוד
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
הוראות הכנה:
-
01.
חשוב להשתמש באפרסקים קשים מאוד, כדי שניתן יהיה לחתכם לקוביות יפות.איך חותכים? חוצים אפרסק קשה על הקו המסומן בפרי, מסובבים קדימה-אחורה עד שמחצית אחת משתחררת מהגלעין, חותכים את המחצית הנותרת לרבעים, רבע אחד ישתחרר מהגלעין בקלות – ואת הרבע הנותר יש לשחרר בעזרת סכין.במקום פטה כבשים אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מעודנת 5% או בגבינה בולגרית 16% של פיראוס.איך קוצצים גס את השקדים? שמים בשקית קטנה, אוחזים ביד אחד בקצה השקית וביד השניה מכים בשקדים בעזרת צנצנת כבדה.אין צורך לתבל במלח, משום שהגבינה מלוחה והשקדים מלוחים.
-
02.
חותכים אפרסקים שטופים לקוביות קטנות ושמים בקערת הגשה בינונית.
-
03.
מוסיפים עלי נענע, פירורי גבינת פטה כבשים, שקדים קלויים מלוחים קצוצים גס ומערבבים בעדינות.
-
04.
מתבלים בשמן זית ובמיץ לימון סחוט טרי, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.